לביבות גבינה אפויות

לביבות גבינה אפויות

השנה הבת שלי אני לומדת בכיתה ו`. בכיתה ו` יש לנו הרבה מאד עבודות ומבחנים. רק השבוע הכנתי דגם מושקע של שרשרת המזון הימית,למדתי למבחן בתנ”ך (מלכים א`), התכוננתי  למבחן במדעים, בחשבון ובהנדסה.

הוי, כמה שאני זקוקה לחופשת חנוכה! מעולם לא שמחתי יותר על בואו של החופש כמו השנה.

ואם מדברים על חנוכה, אז אני אוהבת ללבב לביבות גבינה.

ואתן לכם שלוש סיבות למה כדאי להכין את הלביבות האלו בחנוכה:

1. הן לא מכילות שומן.

2. אופים אותן, ולא מטגנים אותן.

3. הן קלות, רכות, עדינות וטעימות.

המתכון הועתק למחברת המתכונים שלי לפני הרבה שנים מספר בישול שאינני זוכרת את שמו. מי שיודע למי מגיע הקרדיט, אשמח שיאמר לי.

הכמות היא ל- 20 לביבות גדולות.

מחממים את התנור ל- 180 מעלות.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים באיטיות את גבינת “טוב טעם” או גבינת “כנען” 5 אחוז (נמכרות בשקית)

 

עם הביצים, הסוכר והברנדי. מוסיפים את הקמח התופח כף אחרי כף, תוך ערבוב מתמיד. לערבוב האחרון מוסיפים את חופן הצימוקים.

מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדור ומשטחים אותו. מניחים על תבנית האפייה. 

 אופים בתנור כחצי שעה עד שהלביבות מזהיבות. ע”פ הצורך הופכים אותן.

בוזקים אבקת סוכר מלמעלה

חג חנוכה שמח!

Did you enjoy this article?

2 תגובות

  1. נחמה שחורי. הגב

    שלום איילת!
    ברכות על הבלוג החדש, אני בטוחה שיהיה מצחיק ומענין כמו זה שקדם לו.
    שוטטתי בין המתכונים ומצא חן בעיני המתכון ללביבות האפויות, אבל לו ברורה לי כמות הגבינה., אנא- האירי את עיני, חנוכה מתקרב!
    נחמה.

השארת תגובה