מרק חרירה

מרק חרירה

או בשמו העברי: מרק משי.

גילוי נאות: הסבתות המרוקאיות החרוצות היו עמלות על הכנת המרק הזה בערך יום שלם: מקלפות את החומוס אחד אחד, מסננות, מסמיכות, טוחנות- ואילו אני מקצרת פה תהליכים, ולכן מותר יהיה לקרוא לו: מרק משי לעצלנים. בכל אופן זה מרק מעולה כי הוא מהווה ארוחה שלמה בצלחת אחת: בשר, ירקות, קטניות ופחמימות.

מתחילים בבשר. אפשר להשתמש בנתח לבישול איטי. אני בחרתי להשתמש בנתח של אנטריקוט מיושן.

קוצצים אותו גס:

וסוגרים אותו בטיגון קצר בתוך סיר גדול וכבד:

בינתיים קוצצים את הירקות: שורש סלרי, עלי סלרי, עגבניות, בצל וכוסברה:

ומוסיפים לסיר. מאדים ביחד עם הבשר:

מוסיפים לסיר חומוס מבושל של סנפרוסט:

וגם עדשים אדומות וירוקות שנשטפו היטב קודם:

מתבלים:

מכסים במים:

סוגרים את הסיר, מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש קטנה כשעתיים:

…כעבור שעתיים טוחנים את המרק טחינת גסה. לאחר הטחינה ניתן להוסיף אטריות דקיקות ולבשל אותן עם המרק.

סוחטים לימון, שמוסיף המון

ואוכלים בתאבון

ובקיצור ולעניין:

מרק חרירה (מרק משי) עם קיצורי דרך

החומרים:

2כפות שמן

קילו בשר בקר (אנטריקוט)

בצל קצוץ

שורש סלרי מגורר

5 גבעולי סלרי קצוצים

5 עגבניות קצוצות

צרור כוסברה קצוצה

חצי שקית חומוס מבושל של סנפרוסט

250 גרם עדשים אדומות

250 גרם עדשים ירוקות

מלח, פלפל

כורכום

2 כפות אבקת מרק עוף

4 ליטר מים

מיץ מלימון אחד

כוס אטריות דקיקות

אופן ההכנה:

קוצצים את הבשר ומשחימים בסיר גדול וכבד. מוסיפים את כל הירקות והקטניות ומאדים ביחד כ- 10 דקות. מתבלים ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים כשעתיים. בסיום הבישול טוחנים גס את המרק ומוסיפים את האטריות למרק. מבשלים עד שהן מתרככות. מוסיפים מיץ לימון לפני ההגשה.

בתאבון.

 

Did you enjoy this article?

השארת תגובה