קבב פרגיות ופיסטוקים ברוטב צ`ימצ`ורי

קבב פרגיות ופיסטוקים ברוטב צ`ימצ`ורי

בשבוע שעבר הלכתי עם חברותיי לסדנת בישול בשם “מנות גורמה לחורף” בבית קיצ’נייד ובהדרכת השפית ענת אנקרי.

אני ממליצה על הליכה לסדנת בישול כזו, או אחרת משלוש סיבות עיקריות:

1. כיף לאללה לבשל ביחד עם חברות. זה מצחיק, משעשע וכיפי הרבה יותר מלבשל לבד בחושך בבדידות במטבח שבבית…

2. לומדים דברים חדשים ומקבלים מתכונים מנצחים.

3. אתם לא צריכים לנקות אחריכם!!! לא תוך כדי עבודה ולא אחרי הארוחה. אין סינג’ורים של לשטוף, לנקות, לשפשף ולקרצף. בישול סטייל מרתה סטיוארט.

לצערי אין לי כאן תמונות של שלבי ההכנה, כי היינו עסוקות כמו טינאייג’ריות לצלם אחת את השנייה באייפון בפוזות מצחיקות שהוטלה עליהן צנזורה. אבל יש תמונות של המוצר הסופי, וזה הרי העיקר, לא?

ואחרי ההקדמה הזו, הנה מתכון שלמדתי לקבב פרגיות טעים ועסיסי:

מצרכים:

קילו נתחי פרגיות נקיות משומן ומעצמות

10 גבעולי פטרוזיליה, שמיר ונענע קצוצים

4 שיני שום כתושות

2 בצלים קצוצים דק

1/4 כוס מי סודה

שמן זית

מלח, פלפל שחור

1 כפית בהרט

200 גרם פיסטוקים טחונים גס

אופן ההכנה:

1. למעבד מזון מוסיפים את הבצלים, עשבי התיבול, השום ונתחי הפרגיות וקוצצים גס.

2. מעבירים את העיסה לקערה, מתבלים, מוסיפים את מי הסודה ומערבבים היטב. נותנים לעיסה לנוח כרבע שעה.

3. יוצרים מהתערובת כדורים פחוסים ומברישים בשמן זית.

4. בצלחת שטוחה מפזרים את יתרת הפיסטוקים הטחונים. מגלגלים את הקבב בפיסטוקים עד לכיסוי מלא.

5. מניחים את הקבבים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות, ומכניסים לתנור מתחת לגריל בחום גבוה מאד או שצולים במחבת כבדה חמה מאד.

6. מגישים בליווי רוטב צ’ימצ’ורי.

לרוטב צ’ימצ’ורי:

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ

לימון סחוט

בצל שלם

4 שיני שום

פלפלון חריף אחד מנוקה מגרעינים

צרור קוסברה

צרור פטרוזיליה

מלח, פלפל שחור, פפריקה

את כל החומרים במעבד מזון. 2 דקות קיצוץ. מוכן.

(הדוגמניות לפני הכניסה למתקן השיזוף)

(אחרי שיזוף. מעוררות תאבון)

(ובליווי הצ’ימצ’ורי)

נטעם ונבדק. יש אחריות. בפעם הבאה אספר לכם איך מכינים פירה מלכותי ממש ממש מעולה.

Did you enjoy this article?

השארת תגובה