ג’יימי פרייזר ושני מתכונים שווים

ג’יימי פרייזר ושני מתכונים שווים

 

חברתי לפייסבוק, הסופרת דיאנה גבלדון, מעדכנת אותנו, קוראותיה הנאמנות בהתפתחות משמעותית בהפיכת הספר “נכריה” לסרט. זו כנראה תהיה סדרת טלוויזיה. עיקר העיסוק שלנו, הקוראות, הוא בליהוק של ג’יימי, ועל כך הועלו ספקולציות רבות מלוות בחששות כבדים מצידנו.

בהתרגשות גדולה דיאנה עדכנה אותנו בשבת שיש סוף סוף ליהוק כמעט סגור לג’יימי.

מדובר בשחקן בשם Sam Heughan שגורם לדיאנה להתמוגג. כולנו כמובן מאחלות לו בהצלחה, כי אחריות הסטורית כבדה מונחת על כתפיוindecision

מעניין אותי מה אתן, אחיותיי לאובססיה חושבות.

***

אוכל:

יש לי חוב אליכם  מסדנת הבישול הצרפתי לשני מתכונים ממש שווים שהכנו שם.

האחד- סלט ירוק עם ירקות שורש ברוטב וינגרט, שהפואנטה שלו הוא רוטב הוינגרט תפוזים שפשוט חובה עליכם לגזור ולשמור, הוא מתאים לכל סלט ירוק:

הסלט מורכב מ:

עלים ירוקים/חסה, סלק חי, גזר, קולורבי חתוכים לרצועות ע”י קולפן

נקטרינה/שזיף/אגס/תאנים

לרוטב וינגרט תפוזים:

1/2 כוס תרכיז תפוזים קפוא של פריגת

1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס חומץ יין

1 כף חרדל

בזיליקום

מלח, פלפל

 

והמתכון השני הוא של תפוחי אדמה בנוסח פרובנס:

תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות מבושלים חצי בישול

4 עגבנית חתוכות לשמיניות

1 ראש שום קלוף

1/2 כוס שמן זית

2 כפות מיונז

1 כף גדושה חרדל

מלח, פלפל

מערבבים את כל החומרים ביחד ומשטחים על תבנית אפייה

אופים ב- 200 מעלות עד קבלת גוון שחום ויפה.

מוסיפים עשבי תיבול: רוזמרין, טימין טרי ואורגנו טרי

שני המתכונים מומלצים בחום.

***

במסגרת אימוני הריצה שאני עושה בחדר הכושר, אני מגלה שהכל תלוי במוסיקה שאני שומעת תוך כדי. כבר ציינתי ש”איילין” עושה לי את זה, ומאז גל מכנה אותי ‘איילין’, ועכשיו גיליתי ביצוע מרהיב ל’זורבה’ שמצליח להעלות לי את קצב הריצה באיזה 2 קמ”ש…סתם חשבתי שתירצו לדעת surprise

ומכיוון שיש כנראה איזו תקלה בהעלאת סרטוני יוטיוב לבלוג, אני אצרף קישור:

זורבה.

שבוע מצויין לכולם.

Did you enjoy this article?

השארת תגובה